21 septembrie 2009

Moldovenii vor obţine vize pentru Finlanda de la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor de la Chişinău


Moldovenii vor obţine vize pentru Finlanda de la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor de la Chişinău
Foto: embdanismanlik.com










De la 1 octombrie moldovenii vor obţine vize pentru Finlanda de la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor, care se află în incinta Ambasadei Ungariei. Despre aceasta a comunicat Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău, într-un comunicat de presă.


Recent, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost informat despre încheierea procedurile necesare privind aderarea Republicii Finlanda la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor (CCEV) de la Chişinău.
În rezultat, de la 1 octombrie 2009, cetăţenii Republicii Moldova vor putea obţine vize de scurt sejur pentru Finlanda la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din cadrul Ambasadei Republicii Ungaria la Chişinău.

În prezent, la CCEV pot fi depuse documente pentru perfectarea vizelor în Ungaria, Austria, Danemarca, Letonia, Slovenia, Estonia, Suedia, Islanda, Marele Ducat de Luxemburg.

În primele luni ale anului 2010, la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor vor adera Regatul Belgiei, Confederaţia Elveţiană şi Republica Elenă. De asemenea, se poartă negocieri privind aderarea la CCEV a Croaţiei şi Slovaciei.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: