1 august 2009

Şcolile şi liceele din ţară au anunţat 1.700 de locuri vacante la funcţia de profesor

Şcolile şi liceele din ţară au anunţat, pentru anul viitor de studii, peste 1.700 de locuri vacante pentru tinerii absolvenţi ai instituţiilor cu profil pedagogic. Alte circa 40 de locuri au fost anunţate pentru şcoli profesionale şi colegii.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Tineretului (MET) de la Chişinău au comunicat că, potrivit datelor preliminare pentru anul de studii 2009-2010, au fost anunţate 1.384 de locuri vacante, dintre care circa o mie de locuri urmează să fie ocupate de absolvenţi ai universităţilor, iar 335 de locuri sunt rezervate pentru absolvenţi de colegii.
Tinerii specialişti care se vor angaja, conform repartizării în instituţiile de învăţământ din mediul rural, vor beneficia, în primii trei ani de serviciu, de locuinţă gratuită, precum şi de o indemnizaţie unică de 30 de mii de lei - pentru absolvenţi ai universităţilor şi de 24 de mii de lei pentru absolvenţii colegiilor.
Potrivit datelor oferite de MET, în anul de studii 2008-2009 s-au angajat, conform repartizării, 705 tineri specialişti, ceea ce constituie 39 la sută din cei repartizaţi sau 32 la sută din necesarul de cadre didactice. Totodată, peste 2 mii de tineri au absolvit în anul respectiv facultăţi cu profil pedagogic şi 630 – colegii.

George IOSIP
Sursa: Flux.md

Niciun comentariu: